Therapeut

Met de voeten in de Ganges, Rishikesh , India
Met de voeten in de Ganges, Rishikesh , India Angelique Oomen Ayurvedic Practitioner®.

Mijn naam is Angelique Oomen. Ik ben enkele jaren terug zelf vanwege gezondheidsproblemen in aanraking gekomen met Ayurveda .

Ayurveda was voor mij als thuiskomen. Zeer geïnteresseerd in de natuurlijke geneeswijzen heb ik na wat onderzoek een begrijpelijke,wel doordachte en beproefde geneeskunst gevonden in Ayurveda. Duizenden jaren ervaring ligt voor ons klaar om te begrijpen naar hoe wij hier in het Westen leven.

Het is jammer dat deze oudste vorm van geneeskunde in Nederland (nog) niet de bekendheid geniet die het verdient. Meer dan 1,5 miljard van de mensen maakt gebruik van deze vorm van geneeskunde. De WHO (World Health Organisation) erkend Ayurveda als geneeskunde.

Mijn wens om zoveel mogelijk mensen met Ayurveda te kunnen helpen, heeft mij gebracht naar EISRA ( European Institute for Scientific Research on Ayurveda) in Den Haag. Dit instituut is opgericht in 1988 door Dhr. A.K. Mehta, Directeur EISRA – Benelux en Hoofddocent.

Ik heb van vele Ayurvedische artsen uit India les gehad en heb een stage doorlopen in een kliniek in India (Prakash Deep Institute, Raiwala in Haridwar)