Consult

De Ayurvedic Practitioner® (HBO-Niveau) ontwikkelt een behandelplan dat is gebaseerd op uw basis-constitutie. Deze basis-constitutie wordt bepaald tijdens het eerste consult

 

 

 

.

Afhankelijk van de geboorte en huidige constitutie wordt een individueel behandelplan gemaakt. Gedurende het consult met de Ayurvedic Practitioner wordt de lichamelijke en geestelijke aanleg en de huidige conditie onderzocht daarna wordt er bepaald op welke wijze er een onbalans is in het natuurlijk evenwicht.

Voordat begonnen wordt aan welke behandeling dan ook, wordt een intakegesprek/anamnese  afgenomen om een juiste diagnose te kunnen stellen waarna wordt bepaald welke behandelmethode(s) moet(en) worden toegepast. Voor het eerste consult krijgt u een anamnese formulier thuisgestuurd of gemaild. Deze dient u thuis in te vullen en weer terug te sturen.

Het eerste consult zal bestaan uit

  • Het bespreken van het anamnese formulier
  • constitutie bepaling
  • polsdiagnose (m.b.v. de vedapulse)
  • tongdiagnose
  • bloeddruk meten
  • diagnose stelling , voeding en leefstijl advies ( u krijgt een uitgebreid plan per mail opgestuurd)
  • bespreken van eventuele voedingssupplementen en/of kruidenpreparaten

Ayurveda kan helpen bij de meeste chronische fysieke en psychische klachten o.a: Allergieën, Astma, Angsten, Artritis, Burnout, Blaas ontstekingen, Candida,C.V.S., Depressie, Darm en spijsverteringsklachten, Huidaandoeningen, Hoofdpijn, Lage weerstand, PDS, PMS, Menopauze,Migraine, Periodiek Ontgiften, Reuma, Onregelmatig cyclus, Stress, Slaapproblemen, Onbalans in lichaam en geest.
Klachten zonder een duidelijke oorzaak. Etc.

 

 

 

 

 

Met Ayurveda wordt via natuurlijke en praktische handelingen de balans van uw lichaam hersteld en heelt de natuurlijke energie uw klachten.